Bahan-bahan:
Tin Tuna
Spaghetti
Sos cili
Sos tomato
Kicap
Cara memasak:
1. Rebus spaghetti selama 5 minit kemudian toskan.
2. Masukkan tin tuna kedalam kuali dan kacau.
3. Tambah sedikit sos cili, sos tomato dan kicap. Gaulkan semua bahan.
4. Akhir sekali masukkan spaghetti dan kacau sehingga sebati.
5. Siap! Sedia untuk dimakan.
Spaghetti Tuna ni sedap dimakan panas-panas. Kitorg selalu beli tin tuna jenama ayam brand. Apa yang special ye Tuna ayam brand ni korang boleh pilih level kepedasan yang korang nak. Lihat kat tepi tin ada level kepedasan dia.
Sumber: Google |
3x pedas tu pun dah lain macam pedas dia. So sesiapa yang tak tahan makan pedas boleh ambil yang 2x pedas je. Korang boleh ke YouTube kitorang untuk tengok cara kitorg memasak Spaghetti Tuna. Selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment